Järjestyksenvalvojakoulutukset

AiCan järjestää säännöllisesti järjestyksenvalvojien peruskurssin, jonka kokonaiskesto on 40 tuntia. Peruskurssi antaa valmiudet järjestyksenvalvojana toimimiseen ja järjestyksenvalvojan kortti on voimassa viisi vuotta.

Kortin voi uusia kertauskurssilla, jonka kesto on 8 tuntia. Järjestyksenvalvojan peruskoulutus ei vanhene, jos se on suoritettu 1.3.2007 jälkeen, vaikka henkilö ei ole hakenut ensimmäistä hyväksymistä järjestyksenvalvojaksi. Aikaisemmin kuin 1.3.2007 suoritetut 24 oppitunnin järjestyksenvalvojakurssit ovat vanhentuneet 1.3.2007, jos järjestyksenvalvojaksi hyväksymistä ei ole pidetty jatkuvasti voimassa. Uutta hyväksymistä on haettava suoritetun kertauskurssin jälkeen ennen voimassa olevan järjestyksenvalvonnan hyväksymisen päättymistä. 1.3.2007 tai sen jälkeen järjestyksenvalvojan peruskurssin suorittanut ja järjestyksenvalvojaksi hyväksytty henkilö voidaan hyväksyä uudestaan järjestyksenvalvojaksi, mikäli hän on hyväksytysti suorittanut aikaisintaan kuusi kuukautta ennen uuden hyväksymisen hakemista sisäministeriön asetuksen (878/2016) 8 §:ssä tarkoitetun kertauskoulutuksen (järjestyksenvalvojan kertauskoulutus). Hakemushetkellä yli kuusi (6) kuukautta vanha kertauskoulutus ei edellä mainitussa tapauksessa oikeuta uuteen hyväksymiseen.

Järjestyksenvalvojakurssin käyneille AiCan toteuttaa myös voimankäyttö- ja kaasukoulutusta. Peruskoulutuksen suorittamisen jälkeen on mahdollista hankkia lisäammattitaitoa mm. järjestyksenvalvojan kaasusumuttimen (5 h) ja teleskooppipatukan (5 h) käyttäjäkoulutuksilla sekä järjestyksenvalvojan voimankäytön lisäkoulutuksella.

Jos haluat mukaan kurssille, ota yhteyttä Sauliin ja tiedustele seuraavan kurssin ajankohdasta!